{ "title": "Eklem Ağrılarına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.eklem.gen.tr/images/eklem-agrilarina-ne-iyi-gelir.jpg", "date": "20.01.2024 06:38:33", "author": "Yücel", "article": [ { "article": "Eklem Ağrılarına Ne İyi Gelir, konusuna başlamadan önce eklem ağrıları nelerdir, nasıl oluşur, tedavi yöntemleri ve nelerin iyi geldiğine bir göz atalım. Eklem ağrıları gündelik hayatımızda en sık duyduğumuz belki de en çok yaşadığımız şikâyetlerden birisidir. Normal yaşamımızı etkilemese de bazen ciddi bir hastalığın başlangıcı bazen de yürüme ve hareket güçlüğü ile hayat standardımızı düşürebilmektedir. En sık eklem ağrısı şikâyetleri ise en çok bel, omuz, kol, bacaklardaki diz eklemleri ve boyun olarak göze çarpar. Şu soru aklımıza gelir nedir eklem ağrıları. Eklem ağrıları eklem kemiklerinin birleştiği noktalarda meydana gelir ve ağrı sızı şeklinde kendini gösterir. Eklem ağrıları genelde her insanda değişiklik gösterse de şikâyetler kişinin yaşamını olumsuz etkileyen faktörlerdendir.

Eklem ağrılarına sebep olan etkenler başlıca şöyle sıralanabilir. Eklem kıkırdak dokusundaki zedelenmeler veya sertleşmeler kıkırdak dokuda meydana gelen bozulmalar ve eklem sıvısındaki azalmalar veya yetersizliklerden kaynaklanmaktadır. Eklem ağrısının belirtileri başlıca şunlardır. Hareket bozuklukları, hareketlerde yaşanan güçlükler, eklem yerlerinde şişlikler veya sertleşmeler, basit hareketlerde bile yaşanan beceri kayıpları şeklinde kendisini gösterir. Bazen bunlar hafif ağrılar şeklinde olabildiği gibi belli dönemlerde kendisini belli eden periyodik nöbetler şeklinde de olabilmektedir. Yukarıda yazdığımız şikâyetleri olanların mutlaka bir hekime görünmeleri ve eklem hastalığının türünü teşhis ettirmeleri ve hekim gözetiminde tedavi yoluna gitmeleri gereklidir. Eklem ağrıları genelde kimlerde görünür konusuna da kısaca değinecek olursak, en sık fazla et tüketimi yapan kişiler, bilinçsiz bir şekilde ağrılık çalışmaları yapan veya ağırlık kaldıranlarda, bünyesi zayıf kişilerde, bağışıklık sisteminde sorun yaşayan kişilerde sık görülmektedir.

Eklem Ağrılarına Ne İyi Gelir konusuna değinelim biraz da. Burada en önemli konu, ilk önce bir hekime görünmeli ve doktorun hangi tür eklem ağrısı ve rahatsızlığın türü olduğu mutlaka testlerle ortaya konulmalı, doktorunuzun tavsiyesine göre hareket edilmelidir. Bunun yanı sıra alternatif yöntemlerde kullanılabilir. Kaplıca tedavileri eklem ağrılarında oldukça rahatlatıcı bir etken olacaktır. Suyun sıcaklığı ve içinde bulunan mineraller eklem ağrılarında oldukça faydalı bir yöntemdir. Akupunktur tedavisi eklem ağrılarını hafifletmekte ve tedavide oldukça geniş bir yeri olan tedavi şeklidir. Bütün bunların yanı sıra bitkisel destek olarak alternatif tıptan da faydalanılabilir. Eklem ağrılarına iyi gelen bitkiler;

Kiraz: Kırmızı ve mor renkli meyve ve sebzelerde bol bulunan ve renk verici antosiyanin maddesi antioksidan etkisi ile kiraz da oldukça bol bulunur, enerjik etki yaratması dinçlik hissi vermesi iltihap oluşumunu önleyici etkileri vardır. Son araştırmalarda göstermiştir ki kirazın Artrite karşı koruyucu ve artrit rahatsızlıklarını hafifletici özelliği de olduğu bulunmuştur.

Zeytinyağı: Ülkemizin zeytin üretimi bakımından zenginliğini de göz önüne aldığımızda zeytinyağı eklem ağrılarında oldukça faydalıdır. Zeytinyağının Antienflamatuvar özelliği ile birçok ağrı kesici ilaçların etkisini göstermesi bakımından iltihaplanma enzimlerini yok edici bir özelliği vardır.

Zerdeçal: Sarımtırak rengi ve biraz buruk tadı ile oldukça dikkat çeken zerdeçal bir Hint baharatlarının en önemli bitkilerinden birisidir. Yapılan klinik araştırmalar göstermiştir ki eklem iltihaplarında zerdeçal Kurkumin adlı madde ile eklem iltihaplarını azaltmış olduğu görülmüştür.

Somon Balığı: Yapısındabulunan Omega-3 yağ asitleri ile oldukça faydalı bir balık türüdür. İltihaplanma da iltihap önleyici olarak eklem ağrılarının hafifletilmesinde oldukça faydalı olacaktır.

Brokoli Bitkisi: Salataların vaz geçilmez tadı brokoli güçlü sülfür içeren yapısı ile oldukça etkili bir antioksidandır. Yapısında bulunan Suloraphane maddesi ile etkili bir iltihap oluşumunu engelleyici Antienflamatuvar özelliğine sahiptir.

Bütün bunlara rağmen ağrılarınızın dinmemesi ve neden olduğu rahatsızlık giderek artma eğilimi göstermesi durumunda hastalığın ciddiyetinin bilinenden daha fazla olduğu anlamına gelecektir. Bu durumda yapılması gereken ise mutlaka hekime görünmeli ve tıbbi yardım alınmalı hekimin tavsiye edeceği tedavi ve ilaçlar mutlaka doktorun tavsiyesine göre kullanılmalıdır. Sağlıklı günler dileğimizle.
" } ] }