{ "title": "Eklem Romatizmasına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.eklem.gen.tr/images/eklem-romatizmasina-ne-iyi-gelir.jpg", "date": "20.01.2024 13:14:20", "author": "Kürşat YILDIRIM", "article": [ { "article": "
Romatizma nedir, Bedenimizin hareket yeteneğini kullanmamızı sağlayan kaslarımız ve iskelet sisteminde meydana gelen vücut hareketlerin engellenmesine veya yavaşlamasına neden olan ağrı, şişlik ve iç organlar da meydana gelen hasarlar nedeni ile çeşitli rahatsızlıkların ortaya çıkmasına romatizma denir. Romatizma eklemler, eklemlere bağlı sinir uçları, eklemlere bağlı kan damarlar ve eklemlerin içinden geçen bağ dokularının hepsini etkileyen bir hastalıktır. Romatizmal hastalıkların çeşitleri oldukça fazladır. Romatizma daha çok kadınlarda görülür, fakat bazı türleri erkeklerde daha fazla görülür. Romatizmal ağrılar yaş ile doğru orantılıdır, yaş ilerledikçe romatizmal etki daha çok artar. İstatiklere göre çocuklarda meydana gelen romatizmal rahatsızlıklar 9-10 yaşlarında başlamaktadır. Özellikle de kız çocuklarında eklem ağrısı, eklem tutulması, zayıflama gibi belirtiler ile ortaya çıkabilmektedir. Ülkemizde kız çocuklarında değil, erkek çocuklarda daha sık görülür, bu durum ilerleyen yaşlarda tersine döner yani bayanlarda daha fazla görülür.

Romatizma neden olur?
Eklem Romatizmaları genel ayrıma tabi tutulduğunda iltihaplı ve iltihapsız olarak ikiye ayırabiliriz.

İltihaplı Eklem Romatizmasından nasıl kurtuluruz?

Romatit Artirit olarak adlandırılan ağrılı bir romatizma hastalığıdır, genç yaşlı herkeste görülebilir, tedavi için biraz sabırlı olmak gerekiyor. Romatizma çeşitleri için de en tehlikelisidir. Belirtisi eklemlerde tutukluk olarak ortaya çıkan kronik bir rahatsızlıktır. Romatizma Yunanca'da kan ve sıvı akışının bozulması demektir. Eklem yerlerinde akışın bozulması ile ortaya çıkar, deri altında şişlik, damarlarda tıkanıklık, karaciğerde yağlanma ve dalak büyümesi olarak kendini gösterir. Ayrıca el ve ayakta şişme, el üzerinde bulunan eklem yerlerinde kütle artışı ve sertlik meydana getirerek his kaybına neden olur. Bu hastalıktan kurtulmak için yan etkisi olmayan doğal yollara baş vurmak en güzel çözümdür.

İbrahim Saraçoğlu Romatizma Kürü Gerekli Malzemeleri
Yarım litre su kaynatılır, üzerine kiraz sapları atılır, ardından ocak kısılarak 3 dakika demlenir, 3 dakikanın sonunda ısırgan otu ilave edilir. 3 dakika daha kaynatılır. 6 dakika sonra ocak kapatılır. Su ılıklaştıktan sonra süzülür, elde edilen çayın yarısı sabah kahvaltısından sonra kalan kısmı da öğlen yemeğinden iki saat önce içilir. Bu uygulama üç hafta sürdürülür. Üç hafta sonunda şikâyetler devam ediyorsa bir hafta ara verilerek tekrar başlanır, eğer devam edildiğinde ağrı ve şikâyetler kesiliyor ise bu uygulama uzunca bir süre sürdürülmelidir.

İltihapsız Romatizmalardan nasıl Kurtuluruz?

Romatizma belirtileri hepsinde aynı değildir. Fakat benzerlikler gösterir, özellikle ağrı hepsinde eklem yerlerinde mevcuttur, bu hastalıktan kurtulmak için aşağıda çeşitli doğal tedavi yöntemleri açıklanmıştır. Romatizmaya kandaki mikropların yol açtığı bilinmektedir. Fakat günümüzde tıp tarafından halen bu mikroplar tam olarak tespit edilememiştir. Kandaki mikropların yok edilmesi için Isırgan otunun her sabah bir fincan kaynamış çayı içilir ise bir yıl boyunca yapılan uygulamada faydası görülebilir. Ayrıca vücuttaki cilt parlaklığı, şişkinlikler, midede rahatlama, saçlarda gürleşme ve parlama diğer faydaları arasındadır.
" } ] }